Update: Ontwikkelingen automatische kratten uitvouwmachine

LEUNEN | vrijdag 26 juni 2020 - Eind juni 2019 startte Reintjes Systems met het uitwerken van een nieuw zelfbedacht plan; een geautomatiseerde kratten uitvouwmachine. Deze machine moet dé arbeids- en tijdsvriendelijke oplossing worden voor het openvouwen van allerlei soorten kratten.
Maar hoe staat het momenteel met de uitvoering van dit plan?
Dat leest u in dit artikel!

Een goed begin is het halve werk

Eind juni 2019 startte Joost Reintjes met het uitwerken van een nieuw zelfbedacht plan; een geautomatiseerde kratten uitvouwmachine. ''Ik heb een tijd lang gebrainstormd over de aanpak van dit idee. Op een gegeven moment dacht ik; nu ga ik het doen'', vertelt Joost Reintjes.

Met Manders Automation als sparringpartner zette Reintjes Systems het project op. 
Allereerst zijn we begonnen met de definitiefase. In deze fase hebben we onze ideeën gedocumenteerd en uitgewerkt in een projectplan. 
Met dit document als uitgangspunt is Reintjes Systems gestart met het onderzoek.
''Wat is er nodig voor een geautomatiseerde kratten uitvouwmachine? Wie is onze doelgroep?
Welke mogelijkheden worden er momenteel in de markt geboden? Welke problemen/tekortkomingen kent onze doelgroep? Welke wensen en behoeften vervullen wij voor onze (potentiële) klant. Om antwoord te krijgen op deze vragen hebben we marktonderzoek uitgevoerd. Hierbij hebben we een selectie gemaakt van potentiële klanten en gevraagd of wij hen konden interviewen. Gelukkig stond men hier positief tegenover, waardoor we in een relatief korte tijd tot zeer relevante marktinformatie zijn gekomen'', aldus Joost Reintjes. 
Deze marktinformatie heeft Reintjes Systems als input gebruikt voor het opstellen van het pakket van (machine)eisen. 

''Op een gegeven moment dacht ik; nu ga ik het doen''

Van een plan naar een concept

Met dit pakket van eisen is Reintjes Systems een concept gaan uitwerken. 
''Door middel van het onderzoek hadden we concreet inzicht in de wensen en behoeften van de markt. Hierdoor hebben we een adequate wijze diverse markt behoevende oplossingen kunnen bedenken.''
Deze oplossingen heeft Reintjes Systems vervolgens vertaald in concepten.
''We hebben verschillende prototypes gebouwd om te ondervinden en testen of de markt behoevende oplossingen ook geheel praktisch realiseerbaar zijn. 
Door de zogenoemde trial-and-error methode kwam Reintjes Systems er al snel achter wat wel en niet werkt.'' 
Uiteindelijk heeft deze manier van testen geleid tot het definitieve concept.

Ontwerp en realisatie van het definitieve concept

Nadat het concept definitief was bepaald, startte Reintjes Systems met het ontwerpen van de kratten uitvouwmachine. 
''We hebben ontwerpen gemaakt voor de mechanica, elektro en de software. Daarbij hebben we ook de benodigde berekeningen gemaakt, om te bepalen welke componentkeuzen het beste passen.''
Hierna is Reintjes Systems gestart met de voorbereidingsfase, waarin de getailleerde ontwerpen van de machinecomponenten zijn gemaakt.  
Deze halffabricaten zijn uiteindelijk in de realisatiefase tot een geheel gebracht. ''We hebben een prototype gebouw en geheel in eigen beheer de elektrische en mechanische assemblage gedaan.''

Prototyping en testing voor een afgestemd eindresultaat

Na de afronding van het prototype is er besturingssoftware aan de machine toegevoegd. Met deze software kan de machine volledig geconfigureerd worden op wens van de klant en kunnen er tests uitgevoerd. 
''Hier zijn interessante dingen naar voren gekomen, die tot nieuwe verbeterinzichten hebben geleid.''

Wat er op de agenda staat..

Op dit moment is Reintjes Systems druk bezig nog een aantal verbeteringen door te voeren in het ontwerp.
Naar verwachting zijn de verbeteringen midden juli geïmplementeerd.

''Wanneer het eerste prototype volledig naar behoren functioneert, gaan we de markt op'', besluit Joost Reintjes.

P.S.: Kunt u niet wachten tot die tijd?
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op! Wij geven met alle plezier een live demo van onze automatische kratten uitvouwmachine.
Totaaloplossing Vergeldt Vegetables - Reintjes Systems
door Joost Reintjes 07 okt., 2022
Tienray | 07 oktober 2022 - Een oplossing voor het nijpend tekort aan personeel, dat is waar Vergeldt Vegetables met urgentie naar zocht. Door de recente ingebruikname van de innovatieve krattenuitvouwlijn van Reintjes Systems vond de Tienrayse ijsbergsla- en preiteler hierop een passend antwoord.
door Joost Reintjes 01 aug., 2022
Maandag 1 augustus 2022 | De wereld schreeuwt om medewerkers en helpende handen. Uw bedrijf ook? Wij - Reintjes Systems - hebben dé voordelige korte- en lange termijn oplossing in huis voor de krapte en schaarste waar de aankomende jaren nog geen einde aan lijkt te komen. Automatiseren!
Complete voedselverwerkingslijn MultiGrow - Reintjes Systems
door Joost Reintjes 11 mei, 2022
Grashoek | 11 mei 2022 - Het Noord-Limburgse bedrijf MultiGrow Grashoek B.V. heeft onlangs een complete automatiseringsoplossing van Reintjes Systems in gebruik genomen. De internationale voedselverwerker, dat op jaarbasis zo’n 17 miljoen komkommers teelt en sinds kort ook aardbeien onder de naam MultiFresa, zet hiermee een grote stap richting de creatie van een duurzame voedselverwerkingsketen.
door Joost Reintjes 31 jan., 2022
ABC-Westland/Poeldijk | 31 januari 2022 - Onlangs zijn wij afgereisd naar het Westlandse FruitSolute om daar onze volautomatische kratten uitvouwmachine oplossing te plaatsen op locatie. Het 101 jarige FruitSolute is een internationale Voedselverwerker en bedient uiteenlopende klanten in meer dan 11 verschillenden landen. Met de klapkratautomatisering en aanverwante oplossingen zet het bedrijf een grote stap voorwaarts richting de creatie van een duurzame voedselketen.
Productvideo automatische krattenuitvouwmachine - Reintjes Systems
door Joost Reintjes 08 okt., 2021
LEUNEN | Vrijdag 8 oktober 2021 - Met gepaste trots presenteren wij de nieuwste productvideo van onze Automatische Kratten Uitvouwmachine. Deze video laat op een duidelijke en overzichtelijke wijze de mogelijkheden en voordelen zien van Reintjes Systems' Automatische Kratten Uitvouwmachine én aanverwante mechatronische oplossingen.
Weldon Grinding Machine - Reintjes Systems, Manders Automation en TechNiessen
door Joost Reintjes 08 jul., 2021
VENRAY | In samenwerking met Manders Automation en TechNiessen gaat Reintjes Systems bouwen aan de innovatieve Weldon Grinding Machine; een machine die speciaal is ontworpen om Weldon opspanvlakken met uiterste precisie te slijpen, in onder andere hardmetalen gereedschapsschachten, zoals die van boren en frezen. Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van een nieuwe klant die behoort tot de internationale marktleiders in productie van roterende hardmetalen freesgereedschappen.
Full option automatische kratten uitvouwmachine - Berry Packing Services - Reintjes Systems
door Joost Reintjes 15 jun., 2021
VENLO | Recentelijk heeft Reintjes Systems met het in Fresh Park Venlo gevestigde Berry Packing Services een akkoord bereikt over de ontwikkeling en realisatie van een volautomatische kratten uitvouwmachine. Berry Packing Services zet hiermee een grote stap voorwaarts richting de verduurzaming van verwerkingsproces van haar zachtfruit.
Innovatieve inlaysmodule - Reintjes Systems
door Joost Reintjes 16 apr., 2021
LEUNEN | vrijdag 16 april 2021 – Klapkratten snel en gemakkelijk voorzien van voedsel beschermende inlegvellen, dat kan vanaf nu volledig automatisch met de innovatieve inlays module van Reintjes Systems. Met deze nieuwe ontwikkeling heeft Reintjes Systems een primeur te pakken.
Reintjes Systems houdt belangrijkste krattenschakel tegen het licht
door Joost Reintjes 30 mrt., 2021
Leunen | woensdag 31 maart 2021 - Reintjes Systems heeft onlangs haar klapkratten ontstapelaar en uitvouwer grondig tegen het licht gehouden. Hiermee is het bedrijf tot de conclusie gekomen dat diverse systeemaanpassingen leiden tot een enorme efficiëntie verbetering van het kratten uitvouwproces. ‘’Onder het motto; het kan altijd beter, zijn wij doorlopend op zoek naar systeemverbeteringen die het voor de eindklant gemakkelijker en efficiënter maken. We hebben daarom besloten om onze belangrijkste ‘krattenschakel’ door te ontwikkelen’’, aldus eigenaar Joost Reintjes.
Volautomatische klapkrattenuitvouwmachine voor internationale voedselverwerker - Reintjes Systems
door Joost Reintjes 03 mrt., 2021
POELDIJK | woensdag 3 maart 2021 – Recentelijk bereikte Reintjes Systems opnieuw een akkoord met een internationale voedselverwerker uit Westland over de ontwikkeling en realisatie van een volautomatische kratten uitvouwmachine. Op wens van de klant wordt er een innovatieve inlays-module aan de machine toegevoegd, waardoor kratten tijdens het uitvouwproces worden voorzien van voedsel beschermende inlegvellen.
Show More
Share by: